Få din kropp att må bra

Vill du att din kropp ska må bra kan det vara bra att gå på massage i Älvängen med jämna mellanrum. Det är en behandling som är bra för både din kropp och själ. Genom att gå på massage kan du erhålla en hel del olika effekter. I dagens inlägg kommer vi prata om vilka olika typer av massage det finns och vad det finns för effekter.

Så vad är massage och vad finns det för effekter? Massage är en behandling av kroppsdelar genom att tryck och/eller gnuggning lätt till medelstarkt påförs. Massagen ökar blodcirkulationen, minskar stresshormoner och smärtlindrar. Dessutom finns det flera olika typer av massage, bland annat klassisk massage, thaimassage, idrottsmassage och hot stone massage med flera.

Klassisk svensk massage är den vanligaste typen av massage i Sverige. Den innebär att olika tekniker används för att öka blodcirkulationen, lösa upp muskelspänningar och ge välmående. Denna typ av massage kan påföras i flera olika intensiteter från lätt till stark.

Thaimassage är en gammal behandlingsform som har sitt ursprung i Thailand. Behandlingen innebär mer stretching och tryck på olika punkter på kroppen. Shiatsumassage är en japansk behandlingsform som innebär att man trycker och drar i muskler och senor med händerna. Denna behandlingen är mer fokuserad på energiflöden i kroppen.

Hot stone massage är en mycket avslappnande behandling där varma lavastenar används för att trycka och massera med. Behandlingen lindrar stress, smärta och minskar muskelspänningar.

Det finns alltså många olika typer av massage, alla med olika effekter på kroppen. Men det finns också gemensamma nämnare för alla massager, vissa effekter finns vid alla typer av massage.

Som sagt ökar massagen blodcirkulationen i kroppen, vilket är bra för flera olika saker. Bl a minskar det risken för infektioner, ökar syresättningen av cellerna och motverkar trötthet. Massage minskar också stresshormonet kortisol i kroppen, som har en negativ effekt på både kropp och själ. Dessutom smärtar det lindrar massage. Det är alltså många fördelar med att gå på massage i Älvängen, oavsett vilken typ av massage du väljer att gå på.